Hoppa till huvudinnehållet
Gubbröra på kavring
Spara receptet

Gubbröra på kavring

Gubbröra på kavring är en klassisk svensk förrätt som alltid uppskattas. Den krämiga blandningen av ansjovis, ägg, potatis och lök serveras på en skiva saftig kavring, vilket ger en perfekt balans av smaker och texturer. Perfekt att servera vid festliga tillfällen eller som en lyxig vardagsrätt.
40min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 3 msk dill, finhackad
  • 3 msk gräslök, fint skuren
  • 3 msk kruspersilja, finhackad
  • 300 g fast potatis
  • 4 hårdkokta ägg, skalade och hackade
  • 3 msk salt kaviar (inte rökt)
  • 1 burk anjovisfiléer (125 g), avrunna och hackade
  • 2 äggulor
  • Flingsalt
  • Nymald vitpeppar

Till servering:

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten i en kastrull på svag värme 15-20 min.
  2. Häll av potatisen och låt den kallna. Skala och skär potatisen i små tärningar. Blanda potatis, ägg, örter, kaviar, ansjovis och äggulor i en bunke.
  3. Smaka av med salt och peppar. Låt gubbröran stå i kyl några timmar.
  4. Bred smör på brödskivorna. Lägg på sallatsblad och toppa med gubbröran. Dekorera gärna med lite örter.
Lycka till!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus