Hoppa till huvudinnehållet
Potatissoppa med hyvlad paremsan
Spara receptet

Potatissoppa med purjolök, parmesan och färska örter

45min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kruka salvia, bladen
  • 500 g mjölig potatis
  • 2 medelstora purjolökar, delade, sköljda och skivade
  • 1 liter vatten
  • 2 krukor röd ängssyra, grovhackad med stjälk och blad
  • 1 dl + 1 dl olivolja
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • 50 g parmesanost, flagad

Till servering:

  • Hårt bröd
  • 1 kruka röd & grönsallat
  • Rädisor, i skivor

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i tärningar. Lägg potatis och purjolök i en kastrull. Häll på vattnet och låt koka upp. Koka under lock på medelvärme ca 10 min tills potatisen är mjuk.
  2. Tillsätt röd ängssyra och 1 dl olivolja i soppan och låt koka upp. Mixa med en stavmixer direkt i kastrullen. Smaka av med salt och peppar.
  3. Hetta upp en stekpanna med 1 dl olivolja till fritering. Lägg ner salvian i oljan och fritera den en liten stund. Ta upp och lägg salvian på ett fat.
  4. Häll upp soppan i skålar och toppa med den friterade salvian och parmesanosten. Krydda med lite peppar. Servera soppan med hårt bröd med sallat och rädisor.
Hoppas det smakar!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus