Hoppa till huvudinnehållet
Spara receptet

Svart bönsoppa

40min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 2 gula lökar, skalade och hackade
  • 2 stjälkar bladselleri, tunt skivade
  • 1-2 röda chili, urkärnade och finhackade eller 1-2 tsk chiliflakes
  • 1 msk ekologisk kallpressad rapsolja
  • 2 burkar svarta bönor (à 400g), sköljda
  • 1 tsk chipotlepulver
  • 1 burk krossade tomater (400g)
  • 1⁄2 tsk hela kumminfrön
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk kakaopulver eller 2 rutor
  • mörk choklad (80%), grovhackad
  • 1 tsk salt
  • nymald svartpeppar

Topping:

  • 1 kruka koriander, plockade blad
  • matyoghurt
  • kakaonibs

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Fräs lök, selleri, chili i olja i en gryta några minuter. Ta grytan från värmen. Rör ner bönor, chipotlepulver och krossade tomater.
  2. Rosta kumminfröna i en torr och het stekpanna. Stöt dem sedan i en mortel. Tillsätt kummin och vatten i grytan. Låt koka upp och sjud sedan ca 10 min med lock.
  3. Blanda i kakaopulver och salt. Smaka av med peppar.
  4. Servera soppan i skålar och toppa med koriander, yoghurt och kakaonibs.
Hoppas det smakar!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljarna är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus