Hoppa till huvudinnehållet
Tabbouleh
Spara receptet

Tabbouleh med rostade russin och färska örter

35min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kruka basilika
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka koriander
  • 250 g cocktailtomater i olika färger
  • 1 silverlök
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 dl couscous (okokt)
  • 1 dl sultanrussin
  • 1 dl mandel

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Dela tomaterna.
  2. Skala och finhacka silverlöken.
  3. Hacka basilika
  4. Hacka persiljan.
  5. Skiva mandeln.
  6. Blanda samman tomater, silverlök, hackade örter, färskpressad citron, olivolja och salt med den okokta couscousen och låt det svälla i 20 min.
  7. Rosta russinen i en torr stekpanna.
  8. Tillsätt russin och mandel.
  9. Smaka av med salt.

Har inte couscousen svällt tillräckligt? Tillsätt ett par matskedar hett vatten och låt dra ytterligare.

Smaklig spis!

Betygsätt receptet

Grönkål- och morotssallad med rostade pinjenötter

SVÄNG IHOP EN SALLAD

Det finns nästan inget som överträffar en riktigt god sallad. Den är mångsidig och hälsosam och går att variera i oändlighet med olika ingredienser och dressingar. En sallad kan vara en lätt måltid på en varm sommardag eller en matig rätt på vintern. Den kan vara sidekick eller huvudnummer och passar både till lunch och till middag.

Till våra tips
Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus