Hoppa till huvudinnehållet
Hemmagjord falafel med myntayoghurt
Spara receptet

Falafel med myntayoghurt

40min
4-6 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 ask krasse
  • 1⁄2 dl finhackad persilja
  • 400 g torkade kikärtor
  • 1 gul lök
  • 2 msk mald spiskummin
  • 100 g sojabönor
  • 1 msk vatten
  • pressad saft av 1⁄2 citron
  • 1 msk tahini (sesampasta)
  • 1⁄2 msk bakpulver
  • 1 1⁄2 tsk salt
  • 1⁄2 tsk nymald svartpeppar
  • Matolja till stekning

Myntayoghurt:

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Blötlägg kikärtorna i en bunke över natten. Häll av kikärtorna. Skala och finhacka löken.
  2. Fräs löken på medelvärme i 1 msk olja i en stekpanna. Tillsätt spiskummin och fortsätt fräsa så att alla smaker frigörs.
  3. Mixa kikärtor och sojabönor fint i en matberedare. Skär av det mesta av stjälkarna på krassen.
  4. Finhacka krassen. Blanda ner krasse, lök, persilja, vatten, citronsaft, tahini, bakpulver, salt och peppar i smeten.
  5. Forma smeten till runda bollar och stek dem i olja i en stekpanna på medelvärme tills de får en gyllenbrun färg.
  6. Plocka myntabladen och hacka dem. Blanda mynta med yoghurt och smaka av med salt. Servera med myntayoghurten.
Smaklig måltid!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus