Hoppa till huvudinnehållet
Spara receptet

Tomatpaj med grönkål, chèvre och Basilika

60min
6 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 5 dl fullkornsvetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 150 g smör, rumstempererad

Fyllning:

  • 130 g grönkål
  • 4 ägg
  • 2 dl crème fraiche
  • 200 färsk chèvre
  • 3⁄4 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 500 g röda cocktailtomater

Till dekoration:

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Sikta ner mjölet i en skål och gör en grop i mitten. Tillsätt ägg, salt, peppar och finfördela smöret. Knåda samman till en deg. Linda in den i plastfolie och låt vila ca 1 tim i kylen. Sätt ugnen på 225°.
  2. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter. Nagga pajskalet med en gaffel. Lägg aluminiumfolie i pajskalet och fyll formen med torkade bönor så att pajskalet håller formen under förgräddningen. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 15 min tills det får lite färg.
  3. Vispa ihop ägg och crèmefraiche. Bryt ner chèvren och krydda med salt och peppar. Skär av det mesta av stjälkarna på grönkålen. Fräs grönkålen ca 20 sek i oljan i en het stekpanna. Lägg över grönkålen direkt på en tallrik.
  4. Lyft foliet med bönorna ur formen. Lägg grönkålen och tomaterna i pajskalet. Häll på äggsmeten och grädda ca 40 min. Dekorera med ca 1⁄2 kruka basilikablad och servera resten till.
Hoppas det smakar!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljarna är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus