Huvudsallat i påse

- Nyhet
Huvudsallat kännetecknas av mjuka, ljusgröna och ganska runda blad som växer i ett löst, huvudliknande knippe – därav namnet. Smaken är mild och lite söt och bladen passar utmärkt till sallader, på smörgåsar och som dekoration till kallskuret.
Läs mer om sallatPåsar och krukor återvinns som plast. Vi strävar ständigt efter att minska miljöpåverkan och att minska matsvinnet är en viktig del. Våra örter och sallat förpackas därför i emballage noga utvalt för att hålla produkten fräsch så länge som möjligt. Förpackningsåtervinning är en del av vårt arbete för att bidra till cirkulära system och vi har signerat DLF Plastinitiativ 2025.
Trivs bäst i kyla. Vi rekommenderar förvaring i kylskåp.
Obesprutad sallat odlad i Svegros växthus på Färingsö.
Laga till en fräsch sallad
Upptäck fler recept på sallad
Vi odlar ekologiskt

Kika in i växthuset

Låt dig inspireras
Nyskördat sedan 1960
Svegro har försett stockholmarna med färska grödor sedan 1960. Visionen är ett Sverige helt självförsörjande på färskt grönt. Redan från start har vi arbetat för en hållbar odling och härliga smakupplevelser. När vi 1983 byggde vi vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag har vi en av landets modernaste och mest klimatsmarta anläggningar. Vi odlar med fokus på smak och kvalitet, stolta över att ha bidragit till att utveckla matkulturen i Sverige.
Hälsningar Svegro