Hoppa till huvudinnehållet

Svegro odlar Pak Choi i Sverige året om

Sveriges ledande odlare av färska örter, Svegro, startar egen odling av Pak Choi och introducerar därmed kål till sitt växthus på Färingsö. Satsningen ligger i linje med Svegros vision att skapa ett Sverige som är helt självförsörjande på färskt grönt – året om. Den näringsrika kålen med asiatiskt ursprung är närodlad, ekologisk och säljas med en Från Sverige-märkning.

Svegro odlar Pak Choi i Sverige

2024-05-16

Till Sverige importeras årligen stora mängder Pak Choi från södra Europa men även från länder utanför Europa. I och med Svegros satsning erbjuds nu en svensk Pak Choi till svenska konsumenter och kök 365 dagar om året. Kålen är obesprutad och medför kortare transporter än importerade grödor.

- Att kunna korta ned transportkedjan från odling till tallrik för populära örter och sallater ser vi som en stor framgång ur ett hållbarhetsperspektiv. Vi gör det enkelt att äta färskt grönt odlat i Sverige året runt. Pak Choi är dessutom godast att äta nyskördad, säger Kristin Orrestig, VD på Svegro.

Pak Choi - näringsrik och populär kål
Den asiatiska kålen rankas som nummer två av totalt 41 näringsrika matväxter enligt WHO:s näringsprofilering och klassificeringssystem. Den innehåller mängder av nyttigheter som bland annat vitamin A, C och K – samtidigt som den även innehåller vitamin B6, folat och kalcium.

Förutom att vara nyttig är Pak Choi mycket god och har ökat i popularitet på svenska marknaden senaste åren. Den passar bra att äta både rå och tillagad. Lägg Pak Choi på grillen, strimla i en wok eller hacka ner för att få söta och krispiga bitar i en sallad. Recept hittar du på svegro.se/recept.

För mer information
Caroline Wetterstrand, Försäljnings- & Marknadschef
caroline.wetterstrand@svegro.se

Om Svegro
Svegro är Sveriges ledande odlare av färska örter, mikroörter och sallat. Odlingen sker ekologiskt i växthus på Färingsö utanför Stockholm. Sedan bolaget grundades 1960 har fokus legat på hållbarhet och innovation, vilket skapat långsiktig och lönsam framgång.

Under 2023 fick Svegro sina klimatmål officiellt godkända av initiativet Science Based Targets (SBTi). Svegro har 75 medarbetare och omsatte 200 miljoner år 2023. Läs mer på svegro.se
Kontakta oss

Laga mat med pak choi

Upptäck fler recept

MED SMAK OCH KVALITET

På Svegro odlar vi med fokus på smak och kvalitet. Vår storsäljare är den omåttligt populära basilikan, i gott sällskap av både örtig dill och pepprig timjan.

Till växthuset

VI ODLAR EKOLOGISKT

Påhejade av solens naturliga strålar, låter vi våra plantor växa så naturligt som möjligt, utan bekämpningsmedel och konstgödsel.

Vårt hållbarhetsarbete

Svegro sedan 1960

Svegro har försett stockholmarna med färska grödor sedan 1960. Visionen är ett Sverige helt självförsörjande på färskt grönt. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag har vi en av landets modernaste och mest klimatsmarta anläggningar. Vi odlar med fokus på smak och kvalitet, stolta över att ha bidragit till att utveckla matkulturen i Sverige.

Om oss