Hoppa till huvudinnehållet
Melonsallad med jordgubbar, fetaost och oliver
Spara receptet

Melonsallad med jordgubbar, fetaost och oliver

20min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 påse (65 gr) pak choi
  • 1 kruka krispsallat
  • 1 bit vattenmelon
  • 1 L jordgubbar
  • 200 gr fetaost
  • 1 dl oliver

Dressing:

  • 1 kruka persilja
  • 1 lime, saften och rivet skal
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Rör ihop dressingen genom att blanda pressad lime, olivolja och salt i en bunke. Tillsätt rivet limeskal och hackad persilja.
  2. Lägg Pak choi och krispsallat på ett fat. Toppa med vattenmelon skuren i bitar och halverade jordgubbar.
  3. Strö över fetaost och oliver. Häll över dressingen precis innan servering. Servera salladen tillsammans med en god brödbit.

Salladen passar också bra att äta till rökt skinka eller en bit rökt fisk.

Smaklig måltid!

Betygsätt receptet

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus
Grönkål- och morotssallad med rostade pinjenötter

SVÄNG IHOP EN SALLAD

Det finns nästan inget som överträffar en riktigt god sallad. Den är mångsidig och hälsosam och går att variera i oändlighet med olika ingredienser och dressingar. En sallad kan vara en lätt måltid på en varm sommardag eller en matig rätt på vintern. Den kan vara sidekick eller huvudnummer och passar både till lunch och till middag.

Till våra tips