Hoppa till huvudinnehållet
Omelett med färska örter
Spara receptet

Omelett med dragon, körvel, persilja och gräslök

30min
2 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

Till servering:

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Vispa äggen lätt med vattnet i en skål. Rör ner örterna.
  2. Smält smöret i en stekpanna på medelvärme och häll i smeten.
  3. Dra försiktigt med en stekspade mot botten i pannan så att all lös smet rinner ner.
  4. Omeletten är klar när den fortfarande är krämig på ytan och har släppt kanterna. Krydda med salt och peppar och dekorera med lite örter. Servera omeletten med en god grönsallad.

Både Körvel och Dragon har en lätt ton av lakrits och anis som passar perfekt ihop med ägg och potatis.

Smaklig måltid!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljarna är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus