Hoppa till huvudinnehållet
Vegetariska tortilla med bönor, avokado och mango
Spara receptet

Tortillas med chilifrästa bönor, avokado och mango

30min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kruka koriander, plockade blad
  • 0,5 påse (30 gr) grönkål, hackad med stjälkar
  • 200 g frysta sojabönor eller bondbönor, tinade
  • 1 röd chili, skivad och urkärnad
  • 1 msk ekologisk kallpressad rapsolja
  • 200 g tärnad mango
  • 3 dl crème fraiche (34%) eller plantbaserad motsvarighet
  • saften av 1 1⁄2 lime
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • 2 avokador, urkärnade och urgröpta
  • 8 små majstortillas

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Fräs bönor och chili i olja i en stekpanna ca 2 min. Tillsätt grönkål och fräs någon minut till. Blanda i mangon, 2 msk av crème fraichen och saften av 1 lime. Värm försiktigt och smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg avokadon i en skål och mosa den med en gaffel. Tillsätt saften av 1⁄2 lime. Smaka av med salt och peppar.
  3. Stek tortillabröden hastigt på båda sidor i en het och torr stekpanna tills de fått lite färg. Fyll bröden med salsan och avokadoröran. Toppa med resten av crème fraichen och koriander.
Hoppas det smakar!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljarna är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus