Hoppa till huvudinnehållet
Grillad lax i folie med pesto
Spara receptet

Grillad lax i folie med pesto, tomater och hyvlad zucchini

45min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

 • färsk basilika
 • 1 stor zucchini
 • 400 g små tomater
 • 2–3 små rödlökar, gärna färska
 • 4 skinn- och benfria laxfiléer
 • salt och peppar
 • 140g pesto (vill du göra egen så finns recept här)
 • 50 g pinjenötter, rostade

Betygsätt receptet

Gör så här

 1. Gör i ordning dubbla ark av ugn- och grillfolie så att det räcker till 4 paket.
 2. Hyvla zucchinin på längden med en osthyvel och lägg 6–8 remsor i mitten på foliebitarna. Dela tomaterna. Skala rödlökarna och skär dem i små klyftor. Lägg allt på zucchinin och toppa med en laxfilé. Salta och peppra.
 3. Toppa laxbitarna med en generös klick pesto, lägg på några basilikablad, förslut paketen och grilla dem på direkt värme i ca 10–12 minuter eller tills laxen är färdig. Toppa med rostade pinjenötter, servera med ett gott bröd och extra pesto vid sidan av.
Smaklig måltid!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljarna är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus