Hoppa till huvudinnehållet
Spara receptet

Lax i ugn med frasigt pestotäcke och senapssås

45min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 500 g skinn- och benfria portionsbitar av lax

  • salt och peppar

  • 1 dl pankoströbröd

  • 1 dl fint riven parmesanost

  • 140g pesto (vill du göra egen så hittar du recept här)

  • Fint rivet skal av 1 tvättad ekologisk citron

Senaps- och gräslökssås:

  • 2 dl crèmefraiche

  • 2 msk fint skuren gräslök

  • 1 msk dijonsenap

  • 1 tsk vitvinsvinäger

Till servering:

  • Kokt potatis

  • Gröna ärtor

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör ihop ingredienserna till såsen, smaka av med lite salt och ställ kallt. Smörj en ugnsfast form med lite olja och lägg i laxfiléerna. Salta och peppra lätt.
  3. Blanda pankoströbrödet med parmesanosten, peston och citronskalet.
  4. Bred blandningen över laxfiléerna och tillaga i ugnen i ca 10–12 minuter. Laxen ska flika sig när den är klar.
  5. Servera laxen med den kalla såsen, potatis och ärtor.
Hoppas det smakar!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus