Hoppa till huvudinnehållet
Spara receptet

Lime- och koriandermajjo

Josefine Freij från Sveriges Mästerkock bjöd på korandermajonaise när hon besökte Svegros växthus. En frisk allround-majjo med hög syra och mycket smak! Passar till ugnsrotade rotfrukter, potatisrätter, som dip till dumplings eller att toppa fredagstacosen med.
20min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kruka koriander
  • 1 helt ägg
  • 2,5 dl neutral olja (tex raps)
  • 1 tsk färskpressad limejuice + zest
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • Salt
  • Cayennepeppar

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Lägg en halv kruka koriander i en mixerbägare tillsammans med ett knäckt ägg, dijonsenap, vitvinsvinäger, limejuice och limezest.
  2. Använd en stavmixer för att mixa.
  3. Tillsätt olja.
  4. Placera stavmixern i botten av bägaren, mixa samtidigt som du långsamt för mixern uppåt.
  5. Känns konsistensen tjock, tillsätt några droppar vatten, känns den tunn? Tillsätt lite mer olja och mixa om.
  6. Smaka av med salt, lime och cayennepeppar.
Perfekt topping till tacos!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus