Hoppa till huvudinnehållet
Kryddsmör
Spara receptet

Kryddsmör på rosmarin, persilja och sardeller

10min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Ta fram smöret och låt det bli rumstemererat.
  2. Plocka rosmarinen och hacka bladen fint.
  3. Hacka persiljan fint. Använd även stjälkarna.
  4. Skala och riv vitlöksklyftan fint.
  5. Låt sardellfiléer rinna av och hacka dem fint.
  6. Blanda rosmarin, persilja, smör, sardeller och vitlök i en skål.
  7. Smaka av med salt och peppar.

Örtsmöret är gott att servera till t ex grillat lammkött, grillade eller kokta grönsaker, grillad eller ugnsbakad fisk eller i bakad potatis.

Lycka till!

Betygsätt receptet

Tillagning av örtsmör

ALLT OM KRYDDSMÖR

Vad är egentligen skillnaden på kryddsmör och örtsmör? Hur gör man ett kryddsmör på bästa sätt? Kan man frysa in det? Här har vi samlat smarta tips på hur man förbereder, tempererar, vispar, smaksätter och förvarar örtsmöret.

Läs mer
Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljarna är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus