Hoppa till huvudinnehållet
Örtsmör
Spara receptet

Örtsmör med basilika, timjan, gräslök och apelsin

10min
4-6 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Ta fram smöret och låt det bli rumstempererat.
  2. Plocka och hacka basilikabladen.
  3. Hacka timjan. Använd även stjälkarna.
  4. Hacka gräslöken fint.
  5. Rivet skal av 1 citron samt 4 msk pressad saft.
  6. Mixa basilika, timjan, gräslök, skal och saft av apelsin samt salt i en matberedare tills det är finhackat.
  7. Tillsätt smöret och fortsätt att mixa tills allt är väl blandat.
  8. Lägg ditt örtsmör i en skål.

Servera smöret till kokta och grillade grönsaker, stekt och grillad fisk och kyckling eller till ett gott bröd. Tips! Örtsmöret passar även perfekt till buffébordet.

Lycka till!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljarna är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus