Hoppa till huvudinnehållet
Grillad kyckling på spett
Spara receptet

Grillad kyckling på rosmarinspett med chimichurri

50min
4-6 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1–2 krukor färsk rosmarin
  • 600 g. kycklinglår, skurna i bitar
  • Salt & peppar
  • 1 kg kokpotatis

Chimichurri:

  • 1 kruka färsk persilja, hackad
  • 1 kruka färsk oregano, hackad
  • 1 kruka basilika, hackad
  • 1 dl vatten
  • 1 msk havssalt
  • 1 hel vitlök, skala alla klyftor och finhacka dem
  • 2 färska röda chili, hackade
  • 50 ml vitvinsvinäger
  • 125 ml olivolja

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Salta och peppra kycklingen och trä kycklingbitarna på rosmarinspett.
  2. Grilla spetten runt om i ca 20 min. Koka upp saltat vattnet och lägg i potatisarna.
  3. Låt koka upp och sjud sedan på medelvärme i ca 20 minuter. Pröva med en sticka så att potatisen är genomkokt och känns mjuk.
  4. Chimichurri: Koka upp vattnet med salt och rör om tills saltet löst sig. Tag av från plattan och låt svalna. Blanda den finhackade vitlöken med örterna, chilin, vitvinsvinäger med det salta vattnet.
  5. Häll i olivoljan långsamt under omrörning.

Chimichurrisåsen blir bäst om man gör den en dag i förväg och förvarar i kylskåpet.

Smaklig spis!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus