Hoppa till huvudinnehållet
Spara receptet

Lammfärsspett med blomkålsmos och chimichurri

40min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

Spett:

  • 600 g lammfärs

  • 1 vitlöksklyfta, riven

  • Salt, peppar

  • 1 msk neutral olja till stekning

mos:

  • 50 g smör

  • 1 dl olivolja

  • 1 blomkålshuvud

  • Salt & peppar

Dill-chimichurri:

  • 1 kruka färsk gräslök, hackad

  • 1 kruka färsk dill, hackad

  • 1 kruka koriander, hackad

  • 1 dl vatten
  • 1 msk havssalt
  • 1 hel vitlök, skala alla klyftor och finhacka dem
  • 2 färska röda chilis, hackade

  • 1 msk paprikapulver

  • 1 tsk spiskummin

  • 50 ml vitvinsvinäger

  • 125 ml olivolja

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Spett: Blanda alla ingredienser till spetten utom oljan. Blöt händerna, forma färsen till 8 avlånga bullar och trä dem på blötlagda träspett.
  2. Pensla spetten med olja och grilla eller stek runt om tills färsen är precis genomstekt, ca 5 min.
  3. Mos: Koka blomkålen tills bitarna är mjuka. Häll av vattnet. Lägg i en rejäl klick smör och mixa med stavmixer. Krydda efter smak och blanda i grädde till önskad konsistens.
  4. Dill-chimichurri: Koka upp vattnet med salt och rör om tills saltet löst sig. Tag av från plattan och låt svalna.
  5. Blanda den finhackade vitlöken med örterna, chilin, paprikapulver, spiskummin, vitvinsvinäger med det salta vattnet.
  6. Häll i olivoljan långsamt under omrörning. Chimichurrin blir bäst om man gör den en dag i förväg.
Smaklig spis!

Betygsätt receptet

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vi vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus
Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Till vårt sortiment