Hoppa till huvudinnehållet
Pasta med ricotta, ärtor och örtpesto
Spara receptet

Pasta med ricotta, ärtor och pesto

Supersnabb vegetarisk pasta med ärtor och pesto.
25min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 4 portioner pasta, t ex strozzapreti

  • 50 g pinjenötter

  • 250 g ricotta

  • 4 dl frysta gröna ärtor
  • ca 100g pesto (vill du göra egen så hittar du recept här)
  • Salt
  • Svartpeppar

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Koka pasta. Rosta under tiden pinjenötter gyllene i en torr panna.
  2. Lägg i ärtorna i pastavattnet när 1 minut av koktiden återstår.
  3. Koka upp snabbt och häll av vattnet. Rör i ricottan och sist peston.
  4. Smaka av med svartpeppar, lägg upp på tallrikar, toppa med pinjenötterna och servera genast.
Smaklig spis!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus