Hoppa till huvudinnehållet
Vegetarisk lasagne med pesto
Spara receptet

Supersnabb vegetarisk lasagne med pesto

Detta recept på supersnabb vegetarisk lasagne med pesto är ett utmärkt alternativ för en smakrik och hälsosam lunch eller middag. Detta recept på veggolasagne är enkelt att följa och perfekt för hektiska vardagar när du behöver en snabb och näringsrik måltid. Med färska grönsaker och krämig ost blir denna snabba lasagne, eller lasagnette som det också kallas, en favorit bland både vegetarianer och köttälskare. Servera med en fräsch sallad för en komplett måltid. Kom ihåg att lasagne smakar minst lika bra att ta med som matlåda till jobbet nästa dag.
45min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 6 stora tomater
  • 2 morötter
  • 500 g cottage cheese
  • 150 g riven smakrik ost
  • 1 förpackning färdig tomatsås à 500 g
  • 250 g färska lasagneplattor
  • 140g pesto (vill du göra egen så hittar du recept här)
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skiva tomaterna.
  3. Skala morötterna och riv dem.
  4. Blanda cottage cheese med hälften av osten, salt och peppar.
  5. Bred ut lite av tomatsåsen i botten av en ugnssäker form (ca 20 x 30 cm).
  6. Varva sedan lasagneplattor med pesto, tomatskivor, morot, tomatsås och cottage cheese blandning.
  7. Toppa det översta lagret plattor med pesto och tomatskivor.
  8. Strö över resten av den rivna osten.
  9. Tillaga i mitten av ugnen i 25–30 minuter.
Smaklig spis!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus