Hoppa till huvudinnehållet
Hemmagjord pesto
Spara receptet

Pesto med valnötter, körvel och babyspenat

Är du en av dem som upptäckt körvel? Då kommer du att älska den här som får sin smak från både körvel och babyspenat. Den passar dig som vill göra en pesto utan pinjenötter, då vi har bytt ut dem mot valnötter vilket ger en rund och fyllig smak. Toppa fisken, klicka på pizzan eller servera som en röra till grillbuffén.
15min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

 • 1 kruka körvel
 • ½ dl valnötter

 • 1 vitlöksklyfta

 • ½ tsk salt

 • 100g babyspenat

 • 50 g parmesanost

 • 2 msk färskpressad citronsaft

 • 4 msk olivolja

 • nymald svartpeppar

Betygsätt receptet

Gör så här

 1. Stöt valnötterna till peston i en stor mortel till en smet.
 2. Skala vitlöksklyftan.
 3. Tillsätt vitlök och salt och mortla samman.
 4. Skär av den nedersta delen av stjälkarna på körveln och babyspenaten.
 5. Blanda ned babyspenaten med Körvel och fortsätt att mortla.
 6. Riv osten.
 7. Tillsätt osten och citronsaften och mortla samman.
 8. Rör ner oljan och smaka av med peppar och eventuellt mer salt.

Alternativt kör allt i mixern och tillsätt försiktigt oljan sist.

Hoppas det smakar!

Betygsätt receptet

Pesto

ALLT OM PESTO

Att göra en hemmagjord pesto är enkelt och smaken blir helt fantastisk. Här har vi samlat tipsen på hur du lyckas. Är det bästa att mortla eller mixa peston? Kan man göra pesto utan nötter? Kan man ersätta vitlöken i peston med något annat? Vad kan man använda pesto till och hur länge den håller sig fräsch? Frågor som dessa och många fler hittar du svaren på här.

Läs mer
Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus