Hoppa till huvudinnehållet
Hemmagjord pesto
Spara receptet

Pesto på svartkål, grönkål, svecia och valnötter

Har du grönkål hemma? Varför inte svänga ihop den här goda peston? Svecia och vitlök sätter smak och eftersom den innehåller valnötter så passar den även dem som är allergiska mot pinjenötter. Pröva att toppa pizzan eller använd som en sås till grillat och rostade grönsaker. Mums, så gott!
15min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

 • 1 påse grönkål (65 gr)
 • 2 dl solroskärnor
 • 2-3 vitlöksklyftor
 • 150 g svecia eller annan lagrad ost
 • 2 krukor svartkål
 • 1-2 dl kallpressad rapsolja
 • Flingsalt

Betygsätt receptet

Gör så här

 1. Rosta solroskärnorna i en stekpanna så att de hettas upp något. Skala vitlöksklyftorna och riv osten.
 2. Skär av det mesta av stjälkarna på kålen.
 3. Mixa ihop solroskärnor, vitlök, ost, svartkål och grönkål i en matberedare eller stöt ihop ingredienserna i en stor mortel.
 4. Tillsätt olja sakta till önskad konsistens.
 5. Smaka av med salt.
Lycka till!

Betygsätt receptet

Pesto

ALLT OM PESTO

Att göra en hemmagjord pesto är enkelt och smaken blir helt fantastisk. Här har vi samlat tipsen på hur du lyckas. Är det bästa att mortla eller mixa peston? Kan man göra pesto utan nötter? Kan man ersätta vitlöken i peston med något annat? Vad kan man använda pesto till och hur länge den håller sig fräsch? Frågor som dessa och många fler hittar du svaren på här.

Läs mer
Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus