Hoppa till huvudinnehållet
Pesto
Spara receptet

Pesto på ruccola utan pinjenötter

15min
4-6 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 2 krukor svensk rucola, skuren med stjälkar
  • 1 dl solrosfrön eller hasselnötter
  • 2 vitlöksklyftor, skalade
  • 2 krm salt
  • 1 tsk färskpressad citronsaft
  • 2 msk vatten
  • 1 dl riven pecorinoost eller parmesan
  • 1 1⁄2 - 2 dl mild olivolja
  • 1 krm nymald svartpeppar

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Stöt solrosfrön till en smet i en stor mortel. Tillsätt vitlök och salt och mortla samman. Blanda ner rucola och fortsätt att mortla.
  2. Tillsätt citronsaft, vatten och ost och mortla samman. Rör ner oljan lite i taget och pepparn. Smaka eventuellt av med mer salt.
  3. Alternativt mixa allt utom oljan i en matberedare. Rör ner oljan i en tunn stråle. För en lite slätare pesto mixa lite till.
  4. Lägg upp peston i en skål.

Servera till potatis, pasta, linser, lamm- och nötkött, kyckling, grönsaksrätter eller som dipp.

Lycka till!

Betygsätt receptet

Pesto

ALLT OM PESTO

Att göra en hemmagjord pesto är enkelt och smaken blir helt fantastisk. Här har vi samlat tipsen på hur du lyckas. Är det bästa att mortla eller mixa peston? Kan man göra pesto utan nötter? Kan man ersätta vitlöken i peston med något annat? Vad kan man använda pesto till och hur länge den håller sig fräsch? Frågor som dessa och många fler hittar du svaren på här.

Läs mer
Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljarna är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus