Hoppa till huvudinnehållet
Pastasallad med pesto och grillad zucchini
Spara receptet

Pastasallad med pesto och grillad zucchini

En riktigt god pastasallad är ett måste i sommarens receptrepertoar. Den här blir lite extra lyxig med grillad zucchini, smakrik pesto och fetaost.
30min
8 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 300 g pasta, t ex skruvar
  • 140g pesto (vill du göra egen så hittar du recept här)
  • 1 stor zucchini
  • 1 msk olivolja
  • ½ dl solrosfrön
  • 1 liten rödlök
  • 150 g fetaost

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj den i kallt vatten och blanda med peston.
  2. Skiva zucchinin på ½ cm tjocka skivor. Lägg dem i en skål och ringla över oljan. Blanda väl. Grilla skivorna i någon minut på varje sida tills de får fin färg, salta och peppra under tiden.
  3. Rosta solrosfröna i en torr panna tills de får lite färg och börjar dofta gott. Skala och finhacka löken. Blanda allt med pastan, lägg upp på ett fint fat och smula över fetaosten.
Hoppas det smakar!

Betygsätt receptet

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus

SVÄNG IHOP EN SALLAD

Det finns nästan inget som överträffar en riktigt god sallad. Den är mångsidig och hälsosam och går att variera i oändlighet med olika ingredienser och dressingar. En sallad kan vara en lätt måltid på en varm sommardag eller en matig rätt på vintern. Den kan vara sidekick eller huvudnummer och passar både till lunch och till middag.

Till våra tips