Hoppa till huvudinnehållet
Spara receptet

Pak choi med asiatisk lax och udonnudlar

30min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 4 st Pak choi
  • 1 nypa chiliflakes
  • 500 g lax, gärna i bitar
  • 300 g udonnudlar eller liknande
  • 2-3 vårlök
  • 1 kruka koriander 
  • 1 msk svarta eller vita sesamfrön

 

Sås till laxen:

  • 1 lime
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk japansk soya
  • 1 msk honung
  • 2 tsk sambal oelek

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Börja med att göra såsen. Blanda alla ingredienser, zesta limen samt pressa ner saften.
  2. Lägg laxen på bakplåtspapper och ugnsbaka den på 200 grader i 15 min. Pensla den i slutet med såsen när det är ca 5 min kvar.
  3. Koka nudlarna enligt instruktioner på paketet. Spola hastigt med kallt vatten och ställ åt sidan.
  4. Dela Pak choi i mindre bitar eller halvera dem.
  5. Strössla över lite chiliflakes över Pak Choien och stek hastigt i en varm panna på hög värme. De ska fortfarande ha ganska mycket tuggmotstånd kvar men den ska ha mjuknat lite.
  6. Hacka vårlöken i tunna ringar.
  7. Servera Pak choi med glasnudlarna och laxen.
  8. Toppa med en massa koriander, svarta/vita sesamfrön och såsen.
Lycka till!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus