Hoppa till huvudinnehållet
Spara receptet

Sotad röding i salladsblad med thaibasilika, syrad gurka och rädisor

Trevlig plockmat att servera i sallatsblad vid en buffé!
45min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 2 krukor thaibasilika
  • 1 st huvudsallad
  • 1 stor zucchini
  • 1 rödingfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 gurka
  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1 knippe rädisor
  • 50 gram babyspenat
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl majonnäs

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Skinna rödingen och krydda med salt och socker.
  2. Sota rödingen på båda sidorna antingen på varm häll eller med gasbrännare och skär upp i skivor á ca 0,5 cm.
  3. Hyvla gurkan på mandolin eller skär med kniv i tunna skivor.
  4. Vispa ihop ättika, socker och vatten tills sockret löst sig och slå över gurkan. Låt stå i minst 2 timmar.
  5. Plocka salladsbladen, skär rädisorna i kvartar och lägg i iskallt vatten i ca 20 minuter.
  6. Lyft upp sallad och rädisor och låt torka.
  7. Mixa ihop thaisbailika (både stammar och blad, spara några blad till dekoration), spenat och rapsolja till en klargrön olja och blanda ned oljan i majonnäsen.
  8. Lägg ut salladsbladen på ett serveringsfat och rippla över thaibasilikamajonnäsen.
  9. Lägg 1 skiva röding på varje salladsblad, fördela därefter gurka och rädisor.
  10. Avsluta med plocka thaibasilikablad och toppa över.
Smaklig måltid!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus