Hoppa till huvudinnehållet
Spara receptet

Currykyckling med syrlig morotssallad

90min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 färsk kyckling, ca 1,3 kg

Marinad:

  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 serrano chili, hackade
  • 1 msk mald curry
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 2 dl olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Syrlig morotssallad:

  • 1 kruka basilika, plockade blad
  • 1 kruka gräslök, finskuren
  • 2 grapefrukter, gärna blodgrape
  • 750 g morötter, skalade och tunt hyvlade
  • 1 knippe rädisor, tunt skivade
  • 100 g kalamataoliver
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Stycka kycklingen. Blanda alla ingredienser till marinaden.
  2. Marinera kycklingbitarna i hälften av marinaden 20 min.
  3. Grilla kycklingen ca 20 min runt om eller stek den i ugn ca 30 min i 225° tills klar köttsaft sipprar ut när du sticker i den.
  4. Häll resten av marinaden över kycklingen vid servering.
  5. Skala grapefrukten med kniv så att det vita skärs bort. Skär ut hinnfria klyftor. Blanda alla ingredienser till salladen.
  6. Krydda med flingsalt och nymald peppar. Servera morotssalladen till kycklingen.
Smaklig måltid!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljarna är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus