Hoppa till huvudinnehållet
Spara receptet

Peruansk solteritosallad

30min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kruka koriander, plockad

  • 1 kruka slätbladig persilja, plockad

  • 1 kruka gräslök, fint skuren

  • 600 g mandelpotatis

  • 400 g fetaost

  • 100 g majskorn, kokta

  • 100 g bondbönor, kokta

  • 250 g grön sparris, skalad och kokt

  • 1/2 liten rödlök, tunt skivad

  • 1 knippe morötter skalade och delade

  • 4-5 rädisor, tunt skivade

  • 2 msk vitvinsvinäger

  • 4 msk olivolja

  • Havssalt
  • Nymald peppar

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Koka potatisen med skalet kvar i saltat vatten i ca 12-15 min.
  2. Hacka övriga grönsaker och fetaosten undertiden potatisen kokar.
  3. Känn efter med en sticka att potatisen är klar. Låt den ånga av och tryck till den på en skärbräda med handen.
  4. Placera på ett uppläggningsfat med de resterande ingredienserna. Blanda olja och vinäger med salt och peppar och ringla över salladen. Dekorera med örter.
Smaklig spis!

Betygsätt receptet

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus

SVÄNG IHOP EN SALLAD

Det finns nästan inget som överträffar en riktigt god sallad. Den är mångsidig och hälsosam och går att variera i oändlighet med olika ingredienser och dressingar. En sallad kan vara en lätt måltid på en varm sommardag eller en matig rätt på vintern. Den kan vara sidekick eller huvudnummer och passar både till lunch och till middag.

Till våra tips