Hoppa till huvudinnehållet
Spara receptet

Plocksallat med grillad biff och Myntadressing

40min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 2 krukor plocksallat
  • 1 kruka färsk grönmynta, strimlad
  • 1 chili, urkärnad och strimlad
  • 1/2 vitlöksklyfta, skalad och pressad
  • 1 msk färskpressad limesaft
  • 1 msk sesamolja
  • 250g cocktailtomater
  • 1 kg potatis, delade med skalet kvar
  • 600 g biffrad
  • Salt
  • Peppar

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Salta och peppra biffraden och potatishalvorna. Grilla dem i 20 minuter runt om på alla sidor. När kött och potatis är klara, lägg tomaterna på grillen i ca 2-5 minuter.
  2. Blanda mynta, chili, vitlök och limesaft med sesamolja och vänd ner dressingen i salladen precis när det är dags att äta.
  3. Skiva köttet och toppa salladen med biffen, potatisen och tomaterna.

Salladen med myntadressingen är god till mycket annat t ex stekt/grillat lamm.

Smaklig spis!

Betygsätt receptet

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus

SVÄNG IHOP EN SALLAD

Det finns nästan inget som överträffar en riktigt god sallad. Den är mångsidig och hälsosam och går att variera i oändlighet med olika ingredienser och dressingar. En sallad kan vara en lätt måltid på en varm sommardag eller en matig rätt på vintern. Den kan vara sidekick eller huvudnummer och passar både till lunch och till middag.

Till våra tips