Hoppa till huvudinnehållet
Tabbouleh
Spara receptet

Tabbouleh med tomat och mynta

Tabbouleh är en matig persiljesallad från Mellanöstern vanlig i det libanesiska köket.
40min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 2 krukor slätbladig persilja, fint skuren med blad och stjälkar
  • 1 kruka mynta, plockade och fint skurna blad
  • 1 dl bulgur
  • 2 plommontomater, skållade, skalade och skurna i små tärningar
  • 1⁄2 rödlök, skalad och finhackad
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 3 msk olivolja
  • 1⁄2 tsk mald kanel
  • 1 krm mald kryddpeppar
  • 1 tsk mald sumak
  • 1 tsk flingsalt

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Hacka den slätbladiga persiljan med både blad och stjälkar.
  2. Plocka bladen från mynta och hacka bladen fint.
  3. Skålla och skala tomaterna och skär de i små tärningar.
  4. Skala och finhacka rödlök.
  5. Blanda okokt bulgur, tomat, lök, citronsaft, olja, kryddor och salt i en skål.
  6. Låt stå ca 5 min.
  7. Tillsätt persilja och mynta och rör om.
  8. Låt stå ytterligare ca 30 min.

Tips! Blanda i dill eller någon annan ört, hackad mandel, russin eller granatäppelkärnor. Tabboulehn är god att servera till allt grillat.

Smaklig måltid!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljarna är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus