Hoppa till huvudinnehållet
Spara receptet

Körsbärssallad med thaibasilika och salta mandlar

20min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kruka plocksallat
  • 1 kruka thaibasilika

  • 1 påse grönkål
  • 500 g körsbär

  • 1 rödlök

  • 100 g salta mandlar

  • 1 citron

  • 2 msk olivolja

  • 1 tsk flingsalt

  • 2 krm nymald svartpeppar

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Dela och kärna ur körsbär.
  2. Skala, halvera och skiva rödlök.
  3. Grovahacka salta mandlar.
  4. Pressa saften från 1 citron.
  5. Blanda körsbär, lök, mandlar, citronsaft, olja, salt och peppar.
  6. Lägg sallat, thaibasilika och grönkål i en stor serveringsskål.
  7. Lägg körsbärsblandningen ovanpå.
  8. Dra några varv med pepparkvarnen.

Salladen är god att servera till grillat, t ex kyckling, fisk, nöt- eller fläskkött.

Lycka till!

Betygsätt receptet

Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljarna är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus