
Tillbehör
Är det tillbehöret som gör maträtten? Det är vi på Svegro redo att skriva under på. Vi vill slå ett slag för alla goda grönsaker, potatistillbehör och brödet som gör maträtten fullständig. Här har vi samlat en stor variation av recept på smakrika tillbehör. Letar du efter det där som överraskar på tallriken? Här hittar du allt från klassiker som potatisgratäng, rösti och rårakor, till kittlande inslag som grillad pak choi, picklad lök och grillad ost med örthonung. Upptäck din nya favorit!
-
Hembakad focaccia med rosmarin och flingsalt
-
Fänkålssallad med valnötter och lagrad ost
-
Toast med tonfiskröra med keso och kapris
-
Omelett med dragon, körvel, persilja och gräslök
-
Quinoa- och grönkålsfyllda tomater med salvia
-
Tofu med ingefära, soja och gräslök i sallatsblad
-
Hemmagjort fröknäcke med avokado- och jordnötstopping
-
Bifftomater med basilika och vitlök
-
Smashed potatoes med chèvre och chilismör
-
Tacos med stekt ägg, salvia, cocktailtomater och chili
-
Marinerade oliver
-
Grekisk potatissallad med fetaost, fefferoni och oliver
-
Bovetegaletter med Gruyèreost och ruccolasallad
-
Rågbröd med svartkål, morot och tahiniröra
-
Krämig yoghurtsallad med dill och vitlök

LÅT DIG INSPIRERAS
Oavsett om man gillar att laga mat på inspiration eller hellre följer recept, så är det roligt när andra delar med sig av sina erfarenheter. Det är något vi har tagit fasta på. Här hittar du tips, inspiration och genvägar att testa i köket. Och du, våra färska örter och gröna blad ger den där extra touchen, i allt från tillbehör till efterrätt.
Till matinspiration
Sköna tillbehör
Älskade knöl

Små munsbitar

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT
Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.
Till vårt sortimentVälkommen in
I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vi vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!
Hälsningar Svegro!