Hoppa till huvudinnehållet
Kryddsmör
Spara receptet

Kryddsmör på grönkål, mejram, chili och gurkmeja

10min
4-6 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 65g grönkål
  • 1 kruka mejram
  • 1 citron
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • ½ tsk gurkmeja
  • 1 tsk flingsalt
  • 200 g smör, rumstempererat
  • Bakplåtspapper

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Hacka grönkål och mejram fint. Använd även stjälkarna.
  2. Skala och riv vitlöksklyftorna fint.
  3. Kärna ur och hacka chilin fint.
  4. Mixa grönkål, Mejram, rivet skal av 1 citron samt 2 msk saft av citronen, vitlök, chili, gurkmeja och salt i en matberedare tills det är finhackat.
  5. Tillsätt smöret och fortsätt att mixa tills allt är väl blandat.
  6. Forma en rulle av smöret med hjälp av bakplåtspapper.
  7. Lägg i kyl ett par timmar för att stelna.
  8. Skär örtsmöret i skivor.

Servera till kokta grönsaker som t ex morötter, kokt potatis, klyft- eller bakpotatis, grillat och stekt kött, fisk eller kyckling.

Så gott!

Betygsätt receptet

Tillagning av örtsmör

ALLT OM KRYDDSMÖR

Vad är egentligen skillnaden på kryddsmör och örtsmör? Hur gör man ett kryddsmör på bästa sätt? Kan man frysa in det? Här har vi samlat smarta tips på hur man förbereder, tempererar, vispar, smaksätter och förvarar örtsmöret.

Läs mer
Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus