Hoppa till huvudinnehållet
Sallad med körsbär och rostade solrosfrön
Spara receptet

Körsbärssallad med färska örter och rostade solrosfrön

15min
4 portioner

Receptets betyg

Kopierad

Ingredienser

  • 1 kruka krispsallat, delad i bitar
  • 1 kruka grönmynta, plockade blad
  • 1 kruka slätbladig persilja
  • 3 msk färsk timjan
  • 1⁄2 rödlök
  • 300 g körsbär
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 3 msk olivolja
  • 1⁄2 tsk flingsalt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 3 msk rostade solrosfrön

Betygsätt receptet

Gör så här

  1. Plocka bladen från persiljan och hacka bladen grovt.
  2. Hacka timjan.
  3. Skala och strimla rödlök.
  4. Dela och kärna ur körsbär.
  5. Blanda krispsallaten med mynta, persilja, timjan, lök och körsbär i en serveringsskål.
  6. Blanda citronsaft, olja, salt och peppar.
  7. Blanda det med körsbärssalladen vid servering.
  8. Strö över solrosfrön.

Salladen passar jättebra till grillat eller som del av en buffé. Tips! Alla typer av stenfrukter är goda i denna sallad, t ex plommon, persikor, nektariner och aprikoser. De färska örterna går att variera i precis vilken smakkombination man vill.

Hoppas det smakar!

Betygsätt receptet

Grönkål- och morotssallad med rostade pinjenötter

SVÄNG IHOP EN SALLAD

Det finns nästan inget som överträffar en riktigt god sallad. Den är mångsidig och hälsosam och går att variera i oändlighet med olika ingredienser och dressingar. En sallad kan vara en lätt måltid på en varm sommardag eller en matig rätt på vintern. Den kan vara sidekick eller huvudnummer och passar både till lunch och till middag.

Till våra tips
Färska örter i kruka från Svegro

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT

Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.

Till vårt sortiment

Välkommen in

I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!

Hälsningar Svegro!

Till vårt växthus