
Sydamerikanskt & mexikanskt
Den sydamerikanska maten har många kulturella influenser och varierar stort i olika länder och regioner. Maträtterna är ofta rika på både färg och smak och vanliga kryddor är lime, chili, oregano och paprika. I Sverige har vi, via tex-mex-köket, tagit en amerikaniserad variant av det mexikanska köket till våra hjärtan. I Mexiko är det vanligt att man äter maten i olika typer av bröd, vilket rätter som tacos, fajitas, enchiladas, nachos, och tortillas är exempel på. Bröden fylls traditionellt med allt från mustiga grytor, köttfärs, grillad kyckling till majs och bönor. Goda tillbehör från regionen är salsa och guacamole som ofta smaksätts med koriander, lime, chili, och vitlök. Lokala kryddor som choklad och spiskummin ger en spännande twist. Pröva något nytt? Laga sydamerikanskt!
-
Ceviche på räkor med mynta, ingefära och chili
-
Mexikansk majssoppa Esquite med chili och lagrad ost
-
Svart bönsoppa med tomat, chipotle och mörk choklad
-
Tacos med portabello och korianderkräm
-
Basil & passion smash
-
Mexikansk chili med touch av mörk choklad
-
Peruansk solteritosallad
-
Guacamole med mejram och pepparrot
-
Grillad kycklingfilé med chilaquiles och tortillachips
-
Alkoholfri Mojito
-
Chimichurri med oregano och basilika
-
Quesadillas med rosmarin och chèvre
-
Vitlöksräkor med saltrostad potatis
-
Tomat- och chiliolja för marinad
-
Tortilla med chilifrästa bönor, avokado och mango

Mera pasta, därmed basta!

Utforska de asiatiska köken

Fira med meze

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT
Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.
Till vårt sortimentVälkommen in
I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vi vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!
Hälsningar Svegro!