
Marinad, kryddsmör & örtsalt
Marinad och kryddsmör gör underverk i köket. En marinad ger råvaran djup och karaktär. Kryddsmöret blir kronan på verket och lyfter hela rätten. Ett hemgjort örtsalt är perfekt att strö över maten eller gnida in som en rub innan tillagning Här hittar du recept på allt från het chilimarinad och smakrik glaze, till kryddiga smörblandningar, örtsalt och gremolata. Enkelt att göra själv och bra att alltid ha till hands.
-
Chilismör med timjan och paprika
-
Vitlökssmör med persilja
-
Kryddsmör med salvia och rosépeppar
-
Kryddsmör på grönkål, mejram, chili och gurkmeja
-
Persiljesmör med chili
-
Gremolata på krasse, grönkål och dragon
-
Örtsmör med timjan och honung
-
Tomat- och chiliolja för marinad
-
Chilimarinad på sesamolja och risvinäger
-
Örtmarinad med salvia, timjan, persilja och chili
-
Örtsmör med persilja och sardeller
-
Glaze med mango och timjan
-
Marinad med smak curry
-
Örtolja på rosmarin och chili
-
Örtsalt på mynta och basilika

LÅT DIG INSPIRERAS
Oavsett om man gillar att laga mat på inspiration eller hellre följer recept, så är det roligt när andra delar med sig av sina erfarenheter. Det är något vi har tagit fasta på. Här hittar du tips, inspiration och genvägar att testa i köket. Och du, våra färska örter och gröna blad ger den där extra touchen, i allt från tillbehör till efterrätt.
Till matinspiration
Smaksätt med kryddsmör

Krydda med örtsalt

Smaksätt med marinad

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT
Låt oss presentera vårt sortiment. Vi odlar både klassiker och rariteter. Storsäljaren är basilika, följd av dill och koriander. Men vi odlar inte bara färska örter utan också sallater och gröna blad, som pak choi och grönkål. Det senaste tillskottet är smakrika, små skott som vi kallar mikrogrönt. Krasse är den mest kända sorten i den här kategorin, men i vårt sortiment hittar du flera spännande varianter, bland annat kryddiga små rädisskott.
Till vårt sortimentVälkommen in
I våra växthus är det sommar året om. Luften är fylld av dofter från färska örter. När vi 1983 byggde vi vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag trängs sallaten med traditionella örter som dill och exotiska smaker som thaibasilika. Här gror doldisen körvel som är kockarnas favorit och storsäljaren basilika som svenskarna tagit till sitt hjärta. Våra senaste tillskott är faktiskt just det; små skott från bland annat rädisa och krasse. De ser kanske inte mycket ut för välden, men är ena riktiga smakexplosioner. Upptäck vår värld!
Hälsningar Svegro!