Hoppa till huvudinnehållet

SVEGRO - NYSKÖRDAT FRÅN FÄRINGSÖ

Välkommen till Svegro! Vi är ett familjeföretag i tredje generationen som odlar örter, sallat och grönt i Sverige. All odling är ekologisk och sker i våra växthus ute på Färingsö. Kärleken till jorden, smakerna och maten har vi med oss sedan starten 1960. Vår vision är ett Sverige helt självförsörjande på färskt grönt – året om.

Hortonom på Svegro kollar örterna

SVEGRO SÖKER ODLINGSSPECIALIST

Du ingår i ett team med två andra odlingsspecialister. Du ansvarar för klimat- och bevattningsinställningar, kvalitets- och avvikelsekontroller samt vårt digitala AI-verktyg AIGRO. Du deltar i utvecklingsprojekt för produkter, verktyg och arbetsprocesser. Skicka din ansökan senast 1/9-2024 till lisa.lindstrom@svegro.se

Läs mer
Pak Choi från Svegro

SÄG HEJ TILL PAK CHOI

Vi är glada att välkomna Pak Choi i kruka. Med sina spröda blad och vackert klotformade bladstjälk är den en riktig skönhet. Angenäm är den också för gommen. Ät den krispig och rå, eller varm och mjuk. Med sin förmåga att dra till sig smaker är den vanlig i de smakrika asiatiska köken där den suger åt sig av kryddorna, mildrar och ger textur. En riktig kameleont som anpassar sig efter omgivningen, skulle man kunna säga. I sommar lägger vi den gärna på grillen och äter den som ett gott tillbehör.

Panzanellasallad med brödkrutonger

GRILLAT & CO

Sommaren är här och vi flyttar ut matlagningen. På Svegro har vi recepten som lockar till att komponera en härlig grillmiddag. Inspireras av goda tillbehör som sallad, grillade grönsaker och goda såser. Marinera kyckling eller gör ett gott kryddsmör med färska örter som du låter smälta på det grillade köttet. Så enkelt och så gott!

Till våra recept

Gott till grillat

Upptäck fler recept

MED SMAK OCH KVALITET

På Svegro odlar vi med fokus på smak och kvalitet. Vår storsäljare är omåttligt populära basilika, i gott sällskap av både örtig dill och pepprig timjan. Vi odlar både klassiker och rariteter. Det senaste tillskottet är smakrika, nyttiga rädisskott.

Upptäck vårt sortiment

LÅT DIG INSPIRERAS

Alltsedan starten har vi på Svegro odlat både matintresse och gröna godsaker. Med lång erfarenhet av odling, hållbarhet och matlagning har vi samlat kunskap som vi gärna delar med oss av. Här hittar du tipsen för tallriken, örterna och planeten.

Till inspiration & tips

INSPIRERAS AV SVEGROS INSTAGRAM

Till Instagram

Nyskördat sedan 1960

Svegro har försett stockholmarna med färska grödor sedan 1960. Visionen är ett Sverige helt självförsörjande på färskt grönt - året runt. Redan från start har vi arbetat för en hållbar odling och härliga smakupplevelser. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag har vi en av landets modernaste och mest klimatsmarta anläggningar. Vi odlar med fokus på smak och kvalitet, stolta över att ha bidragit till att utveckla matkulturen i Sverige.

Hälsningar Svegro