Hoppa till huvudinnehållet

SVEGRO - NYSKÖRDAT FRÅN FÄRINGSÖ

Välkommen till Svegro! Vi är ett familjeföretag i tredje generationen som odlar örter, sallat och grönt i Sverige. All odling är ekologisk och sker i våra växthus ute på Färingsö. Kärleken till jorden, smakerna och maten har vi med oss sedan starten 1960. Vår vision är ett Sverige helt självförsörjande på färskt grönt – året om.

SÖK RECEPT MED ÖRTER

Här hittar du hundratals goda recept med smakrika örter och fräscha sallater. Sök enkelt på alla recept som innehåller just den örten som du gillar. Vilken ört har du hemma?

Basilika Citronmeliss Dill Dragon Gräslök Koriander Krasse Körvel Mejram Mynta Oregano Persilja Rosmarin Salvia Thaibasilika Timjan

Fira advent med våra goda recept

Till våra recept på snittar & tilltugg

Recept för en riktig God Jul

Till våra julrecept

Laga asiatiskt

Fler asiatiska recept

Upptäck våra populära såser & kryddsmör

Upptäck fler kalla såser & röror
Pak Choi från Svegro

SÄG HEJ TILL PAK CHOI

Vi är glada att välkomna Pak Choi i kruka. Med sina spröda blad och vackert klotformade bladstjälk är den en riktig skönhet. Angenäm är den också för gommen. Ät den krispig och rå, eller varm och mjuk. Med sin förmåga att dra till sig smaker är den vanlig i de smakrika asiatiska köken där den suger åt sig av kryddorna, mildrar och ger textur.

Läs mer

BEKANTA DIG MED RÖD OXALIS

I vårt växthus spirar en pigg nyhet. Med sin vackra purpurröda färg och gula blommor pryder Röd Oxalis vilken maträtt som helst. Både blommor och blad är ätbara. Den lite syrliga smaken som påminner om rabarber är väldigt god till fisk, på sallden, i dressingar och som en fin kontrast på den söta desserten.

Läs mer

INSPIRERAS AV SVEGROS INSTAGRAM

Till Instagram

Nyskördat sedan 1960

Svegro har försett stockholmarna med färska grödor sedan 1960. Visionen är ett Sverige helt självförsörjande på färskt grönt - året runt. Redan från start har vi arbetat för en hållbar odling och härliga smakupplevelser. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag har vi en av landets modernaste och mest klimatsmarta anläggningar. Vi odlar med fokus på smak och kvalitet, stolta över att ha bidragit till att utveckla matkulturen i Sverige.

Hälsningar Svegro