Hoppa till huvudinnehållet

SVEGRO - NYSKÖRDAT FRÅN FÄRINGSÖ

Välkommen till Svegro! Vi är ett familjeföretag i tredje generationen som odlar örter, sallat och grönt i Sverige. All odling är ekologisk och sker i våra växthus ute på Färingsö. Kärleken till jorden, smakerna och maten har vi med oss sedan starten 1960. Vår vision är ett Sverige helt självförsörjande på färskt grönt – året om.

Quinoasallad med körsbärstomater och sparris

FIRA IN VÅREN

När dagarna blir ljusa, träden knoppas och naturen står i blom är det tid att fira. Laddar du för grillpremiär eller ska du bjuda till fest? Då har du kommit till rätt ställe! Bland våra recept finns härliga sallader med vårens primörer och klassiker för grillen som lamm, kyckling och lax. Upptäck goda tillbehör som gör buffén till en succé och såser och röror med den där extra touchen. Alla våra recept är laddade med färska örter. Inled firandet med en god mocktail eller drink och avsluta med en söt dessert.

Till våra recept

Godaste maten till vårens festligheter

Upptäck fler recept

MED SMAK OCH KVALITET

På Svegro odlar vi med fokus på smak och kvalitet. Vår storsäljare är omåttligt populära basilika, i gott sällskap av både örtig dill och pepprig timjan. Vi odlar både klassiker och rariteter. Det senaste tillskottet är smakrika, nyttiga rädisskott.

Upptäck vårt sortiment

LÅT DIG INSPIRERAS

Alltsedan starten har vi på Svegro odlat både matintresse och gröna godsaker. Med lång erfarenhet av odling, hållbarhet och matlagning har vi samlat kunskap som vi gärna delar med oss av. Här hittar du tipsen för tallriken, örterna och planeten.

Till inspiration & tips

INSPIRERAS AV SVEGROS INSTAGRAM

Till Instagram

Nyskördat sedan 1960

Svegro har försett stockholmarna med färska grödor sedan 1960. Visionen är ett Sverige helt självförsörjande på färskt grönt - året runt. Redan från start har vi arbetat för en hållbar odling och härliga smakupplevelser. När vi 1983 byggde vårt första växthus på Färingsö var det för att kunna odla svensk sallat året om. Idag har vi en av landets modernaste och mest klimatsmarta anläggningar. Vi odlar med fokus på smak och kvalitet, stolta över att ha bidragit till att utveckla matkulturen i Sverige.

Hälsningar Svegro

Mer om Svegro